| Milli takım haberleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
chellat17
rep puanı ReP PuANı: (250/1000)
| Konu: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 5:01 pm | |
| Kişi başı 300 bin YTL!
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 6 puan ile çeyrek finale kalan A Milli Takım'ın kadrosunda yer alan her futbolcuya eşit prim verilmesi kararlaştırıldı.
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, çeyrek final oynamaya hak kazanan millilere verilmesi uygun görülen ödül miktarı için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve takım kaptanı Rüştü Reçber ile bir araya geldi. Prim konusunda kendisinin hiçbir zaman yönlendirmesi olmadığını vurgulayan teknik direktör Fatih Terim, kaptan Rüştü Reçber'den rakamla ilgili takım arkadaşlarını bilgilendirmesini istedi. Rüştü Reçber ve takımın diğer kaptanları da bu konu üzerinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesinlikle düşünmeyeceklerini, ay-yıldızlı forma altında maddi değer gözetmeyeceklerini, takdir edilen rakama saygı duyacaklarını federasyon yetkililerine iletti.
Bu aşamadan sonra Başkan Hasan Doğan ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Yönetim Kurulu'ndan aldıkları yetkiyle Milli Takım oyuncularını, çeyrek finale kaldıkları için kişi başı 300 bin YTL primle ödüllendirme kararına vardı.
Kaynak : DHA | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 5:02 pm | |
| İtalyanların gözü Fatih Terim'de 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ay-yıldızlıların başarılı bir performansla çeyrek finale yükselmeleri, İtalyan spor basınında teknik direktör Fatih Terim'e yeniden büyük ilgi gösterilmesini de beraberinde getirdi.
Terim'in, dün Cenevre'de düzenlediği basın toplantısına, bugünkü İtalyan spor gazeteleri de geniş yer ayırdı. İtalyan basınındaki haberlerde, Terim'in yeniden İtalya'ya dönme olasılığı üzerinde durulması da dikkati çekti.
La Gazzetta dello Sport'ta ''İmkansız diye bir şey yoktur'' başlığıyla sunulan haberde, Terim'in, ''İtalya'da yeniden Serie A'da çalışmaktan büyük mutluluk duyarım. Oraya gelmek istememin nedeni rövanş isteği değil'' dediği belirtildi.
Habere göre Terim, İtalya'dan kendisine bir teklif olup olmadığına ilişkin soruya da ''Bırakın önce Avrupa Şampiyonası'nı bitireyim, yirmi gün sonra tekrar konuşuruz. Ne olacağını bilemiyorum'' diyerek yanıtladı.
Tuttosport gazetesi de Terim'in bu soruyu şu sözlerle yanıtladığını yazdı:
''İtalya'ya geri dönmek isterim, ama önce müsaade edin burada, İsviçre'de kazanayım. İtalya'ya Avrupa Şampiyonu olarak dönersem, çok daha farklı olur değil mi?''
Corriere dello Sport ise Terim'in, ''Ülkenize teknik direktörlük için geri dönmek istiyorum. Ne zaman? Hele bir Avrupa Şampiyonası bitsin, bazı telefonlar gelebilir'' dediğini yazdı. Habere göre Terim, AC Milan'da kendisine yeterince zaman tanınmaksızın işine çabuk son verilmesinden dolayı içinde bir tür intikam duygusu taşımadığını da kaydetti.
Haberde Terim'in, ''İtalyan futbolundan intikamınızı almak mı istiyorsunuz?'' sorusuna karşılık olarak, ''Hayır amaç bu değil. Ama elbette bir rövanş istiyorum. Çünkü gerçek Terim'i sadece Floransa'da görebildiniz'' dediği belirtildi.
-''İTALYA İLE FİNALDE KARŞILAŞALIM''-
Haberlerde, çeyrek finale yükselebilmek için bu akşam Fransa'yı yenerek, Hollanda'nın da Romanya'yı yenmesini beklemek durumunda olan İtalya için Terim'in moral vermeye çalıştığı da kaydedildi. Corriere dello Sport, haberinde Terim'in İtalya değerlendirilmesini ön plana çıkararak, ''Terim mutluluktan uçuyor: İtalya ile finalde karşılaşalım'' başlığını kullandı.
Terim'in, Fransa'ya karşı İtalya'yı destekleyecek olan Terim'in şöyle konuştuğu belirtildi: ''İtalya kalbimde. İtalya, Fransa'yı yenip çeyrek finale çıkacak. Bunu böyle yazın: Sorun yok, kazanacaksınız. Çeyrek finalle yola devam edeceksiniz. Biz Viyana'ya kadar gideceğiz. Finalde kimle karşılaşacağız? İspanya, belki de İtalya. Evet, Türkiye-İtalya. Biz kesinlikle orada olacağız.'' Terim'in İtalya'daki ilk göz ağrısı Floransa'yla ilişkileri konusunda ise ''Pek çok taraftarın benim galibiyetimden mutluluk duyacağını biliyorum. Ben de Floransa'yı kalbimde taşıyorum'' dediği kaydedildi.
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre de İtalya'da pek çok kişiden kutlama mesajı aldığına değinen Terim, şöyle konuştu:
''İtalya'nın kalbimde ayrı bir yeri var. İtalyanların bana olan sevgisini biliyorum. Sürekli telefonlar, mesajlar geliyor. Bugün Gökmavilileri desteklemek için belki Zürih'te olacağım. Finale yükselmeyi, finalde İtalya'yla karşılaşmayı umuyorum. Haydi! Ayın 29'unda Viyana'da buluşalım.'' Tuttosport gazetesiyse, Terim'in, ''Şimdi İtalya'yı destekleyeceğim'' sözünü başlığa taşıdı. Haberde, Terim'in, ''Fransa ile oynanacak maçta tribünlerde olacağım. Böyle bir maçı kaçırmak istemem. Tabii ki Gök-mavilileri destekleyeceğim. Çeyrek finale çıksınlar, finalde buluşalım'' dediği kaydedildi. | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 5:03 pm | |
| Sakat ve cezalı krizi!
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nda sakat ve cezalı futbolcular kriz yarattı.
Çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşacak olan ay yıldızlı takımda, özellikle savunma hattında büyük kriz yaşanıyor. Gökhan Zan'ın sakatlanmasının ardından Servet de iğneyle sahaya çıkarken, iki futbolcunun durumunun kritik olduğu bildirildi. Çek Cumhuriyeti maçında Emre Güngör de sakatlanırken, stoperin bugün MR'ının çekileceği, ancak Hırvatistan maçında oynamasının çok zor olduğu ifade edildi. Bir diğer stoper Emre Aşık'ın da başına İsviçre maçında 9 dikiş atılmıştı. Emre'nin de Hırvatistan karşılaşmasında forma giymesinin zor olduğu bildirildi.
Kaleci Volkan ise dün Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında kırmızı kart görererek, cezalı duruma düştü. Aurelio da dünkü maçta hakeme itirazdan sarı kart görerek, Hırvatistan maçında cezalı duruma düşen bir diğer futbolcu oldu.
TÜRKİYE, 11.5 MİLYON EURO'YU GARANTİLEDİ
Bu arada Türkiye, dün Çek Cumhuriyeti'ni yenerek galibiyet primi dahil, çeyrek finale katılma payı oylarak 3 milyon Euro daha kazandı. Türkiye daha önce, Avrupa Şampiyonası'na katılım payı olarak 7.5 milyon Euro, İsviçre galibiyetiyle de 1 milyon Euro almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda daha şimdiden 11.5 milyon Euro'yu kasasına koymayı garantiledi.
Kaynak : DHA | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 5:04 pm | |
| 'Hayatımın en mutlu 3 dakikasıydı'
A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Nihat Kahveci, İspanyol spor gazetesi As'ta yayımlanan röportajında, Çek Cumhuriyeti'ne karşı attığı 2 golle ilgili ''Hayatımın en mutlu 3 dakikasıydı'' dedi.
Çek Cumhuriyeti'ne karşı son dakikalarda gelen galibiyeti ''inanılmaz'' olarak yorumlayan Nihat, ''İlk golü atmak maçın kilit anı oldu. Kalecinin konsantrasyonu bozuldu. 0-2'den 3-2 yapmak Avrupa Kupaları'nda sıkça görülen bir olay değil. Bu iki gol, kariyerimin en önemli golleriydi'' açıklamasında bulundu. ''Cech ile konuştun mu'' sorusuna Nihat, ''Hediyesi için teşekkür etmek için mi? Hayır, hayır... Sadece maç sonunda teselli etmek için yanına gittim o kadar'' cevabını verdi.
Kendini kahraman gibi değil, ancak sorumluluk sahibi biri olarak hissettiğini kaydeden Türk futbolcu, milli takıma güvenilmesi gerektiğini, gençler ve tecrübeli oyunculardan oluşan büyük bir uyuma sahip olduklarını ve daha üst yerlere ulaşabileceklerini söyledi.
Fatih Terim için ''Takımın ruhu, hepimizin saygısını alıyor'' değerlendirmesini yapan Nihat, çeyrek finaldeki Hırvatistan maçı içinse ''Gerçekte, iyileştirmemiz gereken çok yanımız var. Kötü oynayarak turu geçtik ve şimdi iyi oynama zamanı geldi. Halkımızın gururu için oynuyoruz'' yorumunda bulundu
Kaynak : AA | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 5:05 pm | |
| Hırvatistan biletleri satışa çıkıyor
(A) Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda, Hırvatistan ile yapacağı çeyrek final maçının biletleri, 19 Haziran'da satışa çıkarılacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Hırvatistan maçı biletlerinin satışına 19 Haziran Perşembe günü başlanacağı, UEFA'dan gelen bilgiler doğrultusunda, 20 Haziran'daki maç için bilet satış sisteminin de belirlendiği bildirildi.
Açıklamaya göre, Türkiye-Hırvatistan maçı biletlerinin satışına, Viyana'daki Messe Wien gişelerinde saat 10.00'da başlanacak. Sadece bu gişelerde satılacak biletlerin fiyatları, 2. kategori için 110 avro, 3. kategori için 60 avro olacak. Bu arada, daha önce açıklanan bilet satış kurallarının bu maç için de geçerli olacağı ve bilet almak isteyenlerin, bilet talep formu doldurup, pasaportlarında kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisini de bilet almaya giderken yanlarında bulundurmaları gerektiği ifade edildi.
Kaynak : AA | |
|
| |
rapkoliq Admin
rep puanı ReP PuANı: (700/1000)
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 6:41 pm | |
| saol dostum elıne sağlık | |
|
| |
leforme95
rep puanı ReP PuANı: (150/1000)
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Salı Haz. 17, 2008 9:57 pm | |
| tşk ederiz ama iyi çevirdik 2 yarı | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Çarş. Haz. 18, 2008 8:06 pm | |
| Volkan yoksa Rüştü var Beşiktaş’ın eski kalecisi ve Hırvat Milli Takımı’nın yedek file bekçisi Runje Milliyet’e ilginç açıklamalarda bulundu.
Her iki takımın da çeyrek finale hak ederek geldiklerini söyleyerek, "Hem bizim takımımız hem de Türkiye bu kupanın en iyi mücadele eden iki ekibi"dedi. Tecrübeli file bekçisi, "Türkiye, Çek Cumhuriyeti maçında son derece etkileyici bir futbol oynadı. Herkesi şaşırttılar ancak ben Türk futbolunu tanıdığım için hiç şaşırmadım. Türkiye-Hırvatistan karşılaşması müthiş bir maç olacak" diye konuştu. Rüştü ve Volkan'ın birinci sınıf kaleciler olduğunu vurgulayan Runje, "Volkan'ın yokluğu bizim için avantaj olamaz. Volkan yoksa Rüştü var. O yüzden bu konuda bizim sevinecek tarafımız yok" ifadelerini kullandı. | |
|
| |
Jullius CaesaR
rep puanı ReP PuANı: (150/1000)
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Çarş. Haz. 18, 2008 8:08 pm | |
| | |
|
| |
psmst_rap
rep puanı ReP PuANı: (100/1000)
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 2:24 pm | |
| saol ama volkanı MIN yerini kimmse tutamazzz!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 3:13 pm | |
| hırvatistan maçı 11 i
rüştü sabri emre aşık gökhan zan hakan balta mehmet topal hamit arda kazım kazım nihat tuncay | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 3:49 pm | |
| TÜRKİYE Rüştü Sabri Gökhan Zan Emre Aşık Hakan Balta Kazım (Ayhan) Hamit M.Topal Arda Nihat Tuncay
HIRVATİSTAN Pletikosa Simunic R.Kovac Corluka Pranjic Rakitic (Petric) N.Kovac Kranjcar Srna Modric Olic | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 3:50 pm | |
| MÜTHİŞ TÜRK
''Nihat Kahveci Türkiye'nin Kozu'' başlığıyla verilen haberde, Milli Takım kaptanı için ''maç kazandıran oyuncu'' ifadesi kullanıldı.
Nihat'ın Çek Cumhuriyeti maçında, ünlü Çek kaleciye attığı gollere atıfta bulunan Fransız gazetesi, Nihat'ın elemelerde Norveç ve Bosna-Hersek'e attığı gollerle Türkiye'nin gruptan çıkma başarısı gösterdiğini yazdı.
Nihat'ın Türkiye ve İspanya'daki futbol kariyeri hakkında ayrıntılı bilgi veren gazete, yine milli futbolcunun, ''Eğer Brezilyalı olsaydım İspanya futbol liginin yıldızı olurdum'' şeklindeki açıklamasına da yer verdi. | |
|
| |
rapkoliq Admin
rep puanı ReP PuANı: (700/1000)
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 4:11 pm | |
| olm hangisini okuyacaz anlamadım | |
|
| |
chellat17
| Konu: Geri: Milli takım haberleri Cuma Haz. 20, 2008 4:25 pm | |
| ya hepsini sırayla koyuyorum nasıl hangisini okuycaz | |